Pokorni elmondta, mit lép a 12. kerületi önkormányzat a Böszörményi úti bontási baleset miatt

Gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a 12. kerületi önkormányzat a Böszörményi úti irodaház-beruházásnál történt bontási baleset ügyében. 

2022. május 17., 16:47

Szerző:

Pokorni Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) azt hangsúlyozta, nem tartja megengedhetőnek, hogy veszélyeztessék a környéken lakók vagy az ott közlekedők épségét, biztonságát – írja az MTI. 

Az önkormányzat leállíttatta a bontási munkálatokat; tulajdonosi jogkörben eljárva a Böszörményi úti projektcég értesítette az alvállalkozót, az Alba-Fém Kft.-t, hogy a hatósági vizsgálatok lezárultáig nem folytathatja a bontást – ismertette a polgármester. Kiemelte, a bontás csak akkor folytatható, ha garantált a biztonság.

Pokorni Zoltán emlékeztetett, hogy hétfőn a Böszörményi úti irodaház-beruházásnál baleset történt, a két legfelső szint rászakadt az alattuk lévőre.
Szólt arról is, hogy már hosszabb ideje folyik a bontás, és emiatt sok panasz érkezett az önkormányzathoz. A beruházást irányító cég vezetője korábban már intézkedett arról, hogy a bontás során a védőtávolságot jelentősen növeljék meg, tovább megjegyezve: talán ennek köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt, csak egy-két autóban keletkezett kár.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI megkeresése azt közölte: ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indítottak eljárást az ügyben.

(Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere beszél a Budapesti Útépítési Program támogatásával 200. útszakaszként elkészült Gyógyfű utca átadásán 2020. október 22-én. MTI/Mónus Márton)

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.