Wintermantel az SZFE-ügyről: Az nem fér bele, hogy a diák mondja meg, ki legyen a tanár

Újpest volt fideszes polgármestere nem ért egyet azzal sem, hogy a VII. kerületben új önkormányzati épületet kaptak a távozó hallgatók és tanárok.

2021. február 15., 09:42

Szerző:

Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi fideszes polgármestere volt Fiala János reggeli műsorának, a Keljfeljancsinak a vendége. Az Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ügyéről általában szólva elmondta, mivel diákkorában ő is tagja volt a HÖK-nek, egészen jól látja, miről szól a hallgatói önkormányzatiság, az egyetem ügyeibe való beleszólás.

“Hogy a hallgató mondja meg, ki legyen a tanár, hogy a hallgató elfoglalja az egyetem épületét - az nem fér bele” - jelentette ki Wintermantel. A kormánypárti politikus hozzátette, formailag ugyan nem tud vitázni a VII. kerület döntésével, hogy egy önkormányzati épületet adott a távozó diákoknak és tanároknak, tartalmilag viszont nem ért egyet vele. Szerinte értékválasztás kérdése, hogy ki hogyan viszonyul a kerületi problémákhoz. Wintermantel felidézte, ők Újpesten még akkor is sokat fordítottak iskolafelújításra, amikor az intézmények már állami kezelésben voltak, a zeneiskolát például az Ifjúsági Ház felújított épületrészébe költöztették.

A jelenlegi újpesti önkormányzat, illetve Déri Tibor momentumos városvezető viszont úgy döntött, a kerületi médiacég költségvetését mintegy 300 millió forintra duzzasztja, valamint telerakta jobbikosokkal a kerületi tévét és az újpesti újságot - a kerületi szakrendelőre ugyanakkor jóval kevesebbet fordít, mint amennyit kellene - mondta Wintermantel. “És miközben a saját sajtójára többet költ, teleplakátolja a várost azzal, hogy a kormányzati elvonások miatt nincs pénz” - fogalmazott. 

Az Újpest FC lehetséges eladásáról szólva a volt polgármester kiemelte: felháborító, hogy az újpesti szurkolói körrel mindent meg lehet tenni.  Roderick Duchatelet, “a belga tulajdonos jól láthatóan nem akar foglalkozni a csapattal, csak játékostranszferre használja azt” - jelentette ki Wintermantel Zsolt.

(kiemelt kép: MTI/Mónus Márton)