Vonatbaleset Balatonfüreden: több embert kórházba kellett szállítani

Egy mozdony és egy személyvonat ütközött Balatonfüreden, több ember is megsérült a balesetben.

2022. július 11., 18:11

Szerző:

Nekitolatott egy mozdony egy személyvonatnak Balatonfüreden, a Jókai utcai vasúti átjáróban hétfőn kora délután – írja a veol.hu.

A hírportálnak Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivő elmondta, nem lehet tudni, miért történt az ütközés, a baleset miatt az utat lezárták, a forgalmat a környékre elterelik.

A Veol információi szerint egy embert súlyos, négyet pedig könnyű sérüléssel szállítottak kórházba. A mentést jelenleg is nagy erőkkel végzik a hatóságok.

A Mávinform Facebook-oldalán azt írták az esettel kapcsolatban, hogy az észak-balatoni vonalon, Balatonfüreden baleset történt 13.38-kor a Déli pályaudvarról Balatonfüredre 11.30-kor elindult 19714-es számú Vizipók InterRégó vonatnál. A Balatonfüredre behaladó vonat mozdonyának ütközött egy másik, az állomáson tolatást végző mozdony. A baleset körülményeit vizsgálják. Utasok is sérültek, közölték.

A helyszínelés miatt a vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat az Alsóörs–Balatonfüred–Aszófő közötti szakaszon. Az észak-balatoni vonalon hosszabb menetidőre, jelentős késésekre, kimaradó vonatokra kell számítani.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Merész Márton)