Műszaki hiba miatt késnek a vonatok az észak-balatoni és a Budapest Szeged vonalon

2019. augusztus 21., 10:13

Szerző:

Műszaki hiba miatt akár 40 perccet is késhetnek a vonatok a Budapest-Szeged vonalon és fél órát a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon - közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a vonatok azért késnek a Budapest-Szeged vonalon, mert Petőfiszállás és Csengele állomás között áll a forgalom egy meghibásodott váltó miatt. A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon pedig egy meghibásodott biztosítóberendezés lassítja a vonatok forgalmát.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.