Vitézy szerint a Blaha Lujza téren lenne a helye a villamosok végállomásának

2021. január 23., 17:55

Szerző:

Társadalmi vitát és a tender visszavonását javasolja Vitézy Dávid a Blaha Lujza tér új terveinek megjelenése után – írja a portfolio.hu.

Vitézy a közösségi oldalán úgy fogalmazott, egy ekkora tömegközlekedési csomópontban nem lehet elég csak a térkövezés, hanem a tömegközlekedés színvonalát is javítani kellene a projektben.

 

A Városháza és a BKK tegnap jelentette be, hogy megkezdődik a Blaha Lujza tér felújítása, miután több mint egy éven...

Közzétette: Vitézy Dávid – 2021. január 23., szombat

A hír kapcsán azt is megjegyezte, hogy egy ekkora tömegközlekedési csomópontban nem lehet elég csak a térkövezés, a tömegközlekedés színvonalát is javítani kellene a projektben. Mint írja:

„Ennek megoldása az lenne, hogy a Józsefvárosba és Kőbányára tartó utasokon segítünk, és a Népszínház utcai villamosok végállomását áthelyezzük a térre. A 28-as, 37-es és 62-es villamosok végállomása ma hosszú sétával, kényelmetlenül érhető csak el a metró felől, ehelyett a téren új, akadálymentes villamosvégállomás jöhetne létre, a tér további része pedig bezöldíthető lenne.”

Vitézy Dávid azért is sérelmezte az új terveket, mert a villamoskapcsolat későbbi lehetőségét is leépítik a közművekkel, ezért a tender visszavonását és társadalmi vitát javasolt.