Visszautasították a kukások az FKF béremelési ajánlatát, keveslik az összeget

2020. február 17., 17:15

Szerző:

Elutasította az FKF 2020-ra vonatkozó 9,5 százalékos béremelési ajánlatát a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezetének (HVDSZ 2000) a társaságnál működő alapszervezete a múlt héten - írja a 24.hu

A lap úgy tudja, hogy eddig három tárgyalási körön jutottak túl a felek, ezalatt elsősorban a tervezett jövedelemnövelés esélyeit vázolta fel a menedzsment, a 9,5 százalékról szóló javaslat az első konkrét, összegszerű előterjesztés volt a vállalatvezetés részéről.

A HVDSZ 2000 ezzel szemben a munkavállalók idei 15 százalékos bértömegnövelését akarja elérni, amely megegyezik a BVK szakszervezetei által követelt emeléssel.

Igaz, a BVK csak 6+2 százalékos emelést ajánlott fel, emiatt egyre inkább fenyeget a sztrájk veszélye.

Az FKF-nél egyelőre nem tartanak itt, de ha nem sikerül megegyezni, kezdeményezhetik a kollektív munkaügyi vitát. A Világgazdaság forrásai szerint az FKF-nél 10 százalék körül van a fluktuáció, az elvándorlás a 3000 fős állományon belül a fizikai munkaköröket érinti leginkább.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.