Ilyen időnk lesz ma, nem mindenki fog neki örülni

Erős szél lesz, de sütni fog a nap. 

2022. február 17., 09:33

Szerző:

A csütörtök első felében egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel, a késő délutáni, esti óráktól egyre kevesebb felhővel. A csapadékzóna a déli órákban kelet felé elhagyja hazánkat, mögötte főként hazánk északkeleti felén több helyen várható záporos csapadék, sőt egy-egy zivatar is kialakulhat – írja a met.hu

Az esti órákban csökken a csapadékhajlam. A déli, délnyugati légmozgást erős, az északkeleti megyékben időnként viharos lökések kísérhetik, majd délután a nyugatira, északnyugatira forduló szél az északi megyékben többfelé viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között alakul, északkeleten néhol hűvösebb, a Fertő és az Alpokalja térségében melegebb is lehet. Késő estére többnyire 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.02.17. csütörtök éjfélig a viharos szél miatt. 

Reggel, délelőtt fokozatosan erőre kap a délnyugati irányú szél, amelyet leginkább az északkeleti megyékben (Hajdúság, Nyírség) viharos (65-80 km/h) széllökések is kísérhetnek. Délután északnyugat felől hidegfront érkezik, amelynek mentén a szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul és viharossá fokozódik (ennek a délnyugati tájakon kisebb a valószínűsége). A legerősebb széllökések 65-90 km/h között alakulhatnak, de gomolyfelhők környezetében – főként északnyugaton, északon – akár a 90 km/h-t is meghaladhatják. A légmozgás csak péntekre virradó éjszaka veszít erejéből, viharos széllökések még éjfél környékén is nagyobb területen fordulhatnak elő – írja a met.hu

(Kiemelt képünk: Fotó: 168.hu | Dimény András)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

A főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi belvárosi „autópályák” helyett újjáéledő sugárutak legyenek Budapesten, ezért a városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat - jelentette be a főpolgármester pénteken Budapesten.