Vigyázat: újra korlátozták a dohányzást

Vasárnaptól tilos a dohányzás a BKV megállóiban. Erről még 2010. december 15-én, egyhangúlag döntött a Fővárosi Közgyűlés. A rendelet értelmében 50 ezer forint pénzbírságra számíthat, aki vasárnaptól rágyújt a BKV-megállókban és az utasvárókban.

2011. február 6., 14:47

A decemberben meghozott döntéssel február 6-ától a fővárosban kiterjesztették a dohányzási tilalmat a budapesti tömegközlekedési megállókra. Vagyis a játszóterek és aluljárók után az autóbuszok, trolibuszok, villamosok, a fogaskerekű vasút, a sikló, a libegő és HÉV-ek megállóhelyein, állomásain is tilos rágyújtani - számolt be a

Népszava.

A rendelet azt is meghatározza, mi számít megállónak, állomásnak. Eszerint tilos lesz dohányozni az érintett járdaszigeteken, korláttal elkülönített részeken, valamint a megállót jelző táblától meghatározott területen. Ez autóbusz, illetve trolibusz esetében csuklós járműveknél 2 méter széles és 18 méter hosszú terület, egyéb járműveknél 2 méter széles és 12 méter hosszú, kettős megállóban pedig 2 méter széles és 36 méter hosszú részt érint. A villamosok esetében 2 méter széles és 55 méter hosszú zónát határoztak meg, a HÉV-nél pedig 2 méter széles és 120 méter hosszú területet, valamint érinti a tilalom a megállóhelyeknél létesített utasvárókat.

08:47

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

07:16

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.