Videón beszél a kislány megerőszakolásával hírbe hozott vízilabdázó

2018. szeptember 19., 19:39

Szerző:

Az olimpiai bajnok Kósz Zoltán után megszólalt a másik volt vízilabdázó is, Petőváry Zsolt is, akit egy 13 éves lány levele nyomán azzal hoztak hírbe, hogy Kósszal együtt több alkalommal szexuális kapcsolatot létesített az állítólagos  események idején még csak 11 éves gyerekkel. Bár rendőrségi nyomozás zajlik az ügyben, hivatalosan még egyiküket sem gyanúsították meg. Ennek ellenére a TV2 Tények című műsora nyilvánosságra hozta a nevüket, ezért személyiségi jogi pert indítottak.

Petőváry az ATV-nek adott telefonos interjúban azt mondta, „nincs joga senkinek sem bemocskolni a másik becsületét, legyen az felnőtt vagy gyerek". Hozzátette, szíve szerint elmeorvosi és gyámhatósági szakértő bevonását kérné, hogy az igazság minél hamarabb kiderüljön.

„Egyszercsak bedobják és egy nap alatt tönkre lehet tenni bárkinek életét, munkáját” – mondta a szexuális zaklatás vádjáról a 220-szoros válogatott vízilabdázó. Petőváry elmondta: a kislánynak „volt egy-két problémája", amit nem szeretne ecsetelni, de ezen több szülő is úgy vélte az egyesületüknél, hogy ki kellene rúgni őt. Ez nagyjából egybevág azzal, amit Kósz Zoltán mondott.

Petőváry szerint azonban ők azon az állásponton voltak, hogy mindenkinek meg kell adni az esélyt, mert mindenki tud változni és a gyerekeknek amúgy is nagyon fontos, hogy közösségben legyenek. Hozzátette: személyesen sem ő, sem Kósz Zoltán nem voltak ennek a kislánynak az edzői.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.