Videón: Így gyűrte maga alá és tolta be az autót a vonat a ceglédi állomásra

Vasárnap este vonat ütközött autóval a Budai úti átjáróban. A vonat maga alá gyűrte és a céglédi vasútállomásra tolta az autót. Az esetről megrázó felvétel látott napvilágot.

2024. augusztus 27., 08:00

Szerző:

Személygépkocsi és vonat karambolozott Cegléden vasárnap este – számolt be róla a 24.hu. A baleset a Budai úti vasúti átjáróban történt; a személyautót a vonat több méteren tolta maga előtt, egy ember utazott benne, aki begyűrődött a roncsba. A jármű vezetője a helyszínen életét vesztette. Az autó a lehajtott sorompó és a pirosan jelző lámpa ellenére hajtott a vonat elé.

A peronra guggoltak az utasok, amikor észrevették, mit tol maga előtt a vonat

Az esetről most került elő egy videó – szúrta ki a lap. A Cegléd Városi Televízió felvételén az látszik, ahogy a vonat az alá gyűrődött autót betolja az állomásra, miközben próbál lassítani és folyamatosan dudál. A megállóban utasok vártak, akik először nem értették, mi történik, ám amikor megértették, mi a helyzet, a földre guggoltak.

A Nyugati Pályaudvarra tartó Latorca Intercity ütközött az autóval, a Cegléd Városi Televízió úgy tudja, a balesetkor működött a vasúti átjáróban a fényjelzés és a sorompó is. Az eset után a tűzoltók, a mentők és a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

Az autóban csak a sofőr utazott, őt a tűzoltók szabadították ki a roncsból, ám az életét már nem lehetett megmenteni.

A Ceglédi Rendőrkapitányság felhívást tett közzé, szemtanúkat keresnek, olyan gépjárművezetőket, akik láthatták a baleset körülményeit. A balesetet követően a hatóság adatgyűjtést végzett, melynek során megállapították, hogy a halálos kimenetelű közlekedési baleset bekövetkezési körülményeit két személyautót vezető személynek látnia/ észlelni kellett, melyek közül az egyik jármű egy piros/bordó színű kombi, míg a másik jármű egy kisebb kék színű személygépkocsi. Kérik a lakosság segítségét, hogy amennyiben a balesettel kapcsolatban érdemi információval rendelkeznek, akkor a Ceglédi Rendőrkapitányságon jelentkezzenek.

(Kiemelt képünk: képernyőfelvétel a Cegléd Városi Televízió adásából)