Viccet csinált az MSZP zuglói erős emberéből a kutyapárt, inkább kihívóját támogatják

Tóth Csaba nem olyan gáz - olvasható Kovács Gergely pólóján a videóban, miközben a háttérben mintha elásnának valakit.

2021. július 5., 12:53

Szerző:

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) Hadházy Ákost támogatja a zuglói előválasztáson. Ezt Kovács Gergely, a párt elnöke videoüzenetben jelentette be hétfőn. A független országgyűlési képviselő mögé beállt a Momentum, míg szinte a teljes ellenzéki összefogás kiállt az MSZP-s Tóth Csaba mellett.  

A kutyapárt vezetője végig ironikusan beszélve elmondta, sokat gondolkoztak azon, hogy a két jelölt közül kit támogassanak. Mint mondta - és a pólóján a felirat is ezt írta - Tóth Csaba nem olyan gáz, mert hát máshol is előfordul, hogy eltűntek képviselők. „Az is remek dolog, hogy a feleségének a cége besegít a zuglói önkormányzatnak. Szintén becsülendő, hogy rengeteg emberrel gyarapította az MSZP párttagságát Vas megyében” – fogalmazott Kovács Gergely, utalva az MSZP-s képviselő ismert ügyeire.

A videó végén azonban komolyra vált a viccpárt elnöke, úgy érzi, hogy szavazóik torkán ezek az ügyek nem mennek le, ezért a zuglói előválasztáson Hadházy Ákost támogatják.

A zuglói képviselőjelölt a 168-nak adott hétfői interjújában elmondta, egyelőre a Momentum támogatását élvezi, de nem szeretne belépni a pártba. „Független jelölt maradok. Nagyon megtisztel a Momentum támogatása, jó a munkakapcsolatunk, és nagyra tartom a munkájukat. Ezen kívül támogat a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom, illetve a CivilZugló Egyesület, amelynek szintén nagyon örülök, nagyon becsülöm azt, amit eddig tettek.”  Hadházy Ákos, aki korábban fideszes, majd LMP-s képviselő volt, egyelőre nem tudja, hogy a Lehet Más a Politika beáll-e mögé Zuglóban. „Vida Attilát, az LMP képviselőjét már láttam kampányolni Tóth Csaba egyik kitelepülésén, de nem tudok arról, hogy a párt hivatalosan támogatná őt. Nem az számít, hogy a pártok elnökségei kit támogatnak. Az emberek véleménye dönt” – fogalmazott lapunknak. 

 

(Kiemelt kép: Kovács Gergő Facebook-oldala)