Vérengzés a vadasparkban – Gazdátlan kutyák téptek szét harminc muflont

Kóbor kutyák téptek szét több tucat muflont a Somoskői Vadasparkban. Az állomány háromnegyede elpusztult, a vadaspark bezárt, egy óvodás csoportot le kellett mondani a vérengzés után. 

2023. január 29., 20:47

Szerző:

Lévárdi György, az Ipoly Erdő Zrt. Salgótarjáni Erdészetének vezetője a NOOL – Nógrád Vármegyei Hírportál érdeklődésére megerősítette, hogy a napokban három kóbor kutya tévedt a vadasparkba, majd az ott élő negyven nagyvadból harmincat széttéptek. Hozzátette: az állomány háromnegyede elpusztult, a maradék 10 pedig többnyire sérült.

„A muflonok a sárban csúsztak, ijedtségükben a korlátnak rohanva próbálták menteni az életüket, szörnyű látvány volt. A park jövőjéről egyelőre nem tudok semmit, de határozatlan időre bezárjuk kapuinkat”

– mondta a vezető.

Kiemelte: a gyermekek imádták ezeket a vadakat, sok család látogatott a helyszínre a szabadidejében.

Az eset másnapján óvodások érkeztek volna látogatóba, de a támadás miatt a vadasparknak le kellett mondania a programot.

Lévárdi György hangsúlyozta: a jogi lépéseket megtették, a kialakult helyzetre a megoldást keresik.

(Kiemelt képünk: Elpusztult muflon. Fotó: Wikipedia Commons/Izvora)

 

14:42

Csóka Endre, a HUN-REN (korábban MTA) Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet tudományos főmunkatársa a Telexen levezette, hogy az olyan kis pártok, mint a Momentum, miért járnak rosszabbul a választási szabályozók miatt.