Velünk marad a borzasztó hőség

Hétfőn akár 37 fokot is mérhetünk. 

2022. július 25., 06:09

Szerző:

Hétfőn napos és újra országszerte száraz időre van kilátás, írja az Időkép. Már csak helyenként északnyugaton lehet élénk a déli szél. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 37 fok között alakul, a legnagyobb forróság a déli tájakon várható.

Kedden hidegfront érkezik elszórt záporokkal, zivatarokkal. Délután nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki az északnyugati és a keleti, délkeleti tájak között, 26-37 fokra van kilátás, keleten, délkeleten lehet a legmelegebb.

(Fotó: MTI/Soós Lajos)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.