Végre lesz Nemzeti Korcsolyázó Központ, csak a tervezése 2,3 milliárdba kerül

2018. április 20., 10:50

Szerző:

2,328 milliárd forintnyi közpénzt visz el a Nemzeti Korcsolyázó Központ bontásának és építésének tervezése, amit a pályzati győztes BORD Építész Stúdió Kft. végez – vette észre a 24.hu a közbeszerzési hirdetményt.

Fotó: bordstudio.hu

A kőbányai helyszínen egy tízezer fő befogadására képes, legalább 40 000 négyzetméter területű gyorskorcsolya-csarnokot építenek. A jégcsarnokban egy ISU előírásoknak megfelelően kialakított, 400 méter hosszú, 4 pályás műjeges gyorskorcsolya-pályát és négy műjeges (60×30-as) gyakorló pályát alakítanak ki.

A létesítmény várhatóan 2022-re készül el, az előzetes becslések alapján összesen 43 milliárd forint közpénzből.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, egyben a tervpályázatról döntő bíráló bizottság elnöke Kósa Lajos, tárca nélküli miniszter.

10:47

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 12 millió forint bírságot szabott ki a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló MKB Bankra, egyebek közt az ügyfeleknek nyújtott befektetési tanácsadás gyakorlatához, egyes értékpapírok nyilvántartásához, a bennfentes kereskedelem lehetőségét megakadályozó szűrőrendszerhez kötődő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a hitelintézet megbízható működését, az MNB közleménye szerint. 

10:11

A kormány döntése alapján a diákhitelekre is kiterjesztik a kamatstopot; a Diákhitel1 változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától, a Képzési hitelt és a Diákhitel2-t pedig továbbra is kamatmentesen vehetik fel a felsőoktatásban tanulók, jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

09:16

Lakástűzben meghalt egy ember hétfő éjszaka a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.