Véget értek az emelt szintű szóbeli érettségik

Az eredményeket a középszintű szóbeli érettségik után ismerhetik meg a diákok.

2023. november 14., 15:59

Szerző:

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák: november 9. és 13. között 92 helyszínen, 956 tantárgyi bizottság előtt, több mint 10 500 vizsgát tettek az érettségizők – közölte az Oktatási Hivatal (OH).

Az érettségi november 20. és 24. között 193 helyszínen, 247 bizottság előtt, több mint 10 400 középszintű szóbeli vizsgával folytatódik az érettségit szervező középiskolákban és a kormányhivatalokban.

A vizsgabizottságok a középszintű szóbelik után hirdetik ki az érettségi eredményeket – tették hozzá, jelezve, hogy a döntés elleni jogorvoslati lehetőségekről az OH honlapján lehet tájékozódni.

Az őszi érettségin rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító, valamint előrehozott vizsgára is lehetett jelentkezni. Ez tehát azt jelenti, hogy ha tavasszal valamelyik tantárgyból egy diák nem ment el vizsgázni, most megteheti, vagy ha nem elégedett a korábban kapott jegyekkel, esetleg nem sikerült a felvételi/pótfelvételi és szintemelő vizsgát tennie, az őszi érettségin erre lehetőség adódik.

 (Kiemelt kép: Andy Barbour/Pexels)