Önkéntesek kifestették a kőszegi gyermekorvosi rendelőt, a városvezetés cserébe feljelentésen gondolkozott

Végül csak figyelmeztetésben részesítették a védőnőt.

2021. november 26., 06:48

Szerző:

Hónapokkal korábban óriási botrányt kavart, amikor Kőszeg városvezetése fel akart jelenteni egy önkéntescsapatot, mert azok kifestették a helyi gyermekorvosi rendelőt – írja a Blikk

A városvezetésnek az nem tetszett, hogy „az önkormányzati vagyon kezeléséért felelős munkatársak tudomása és az intézményvezető felhatalmazása nélkül napokig illetéktelen személyek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében, ahol az ingatlanért felelős vezetők jóváhagyása és a velük való egyeztetés nélkül végeztek dekorációs munkálatokat." A festés pedig engedélyek hiányában történtek, ezért a feljelentésen is gondolkoztak. A Básthy Béla fideszes polgármester által vezetett önkormányzat végül egy intézményen belül vizsgálatot rendelt el, ennek eredménye most került nyilvánosságra:

– A Kőszegi Szociális Gondozási Központ belső vizsgálata során megerősítésre került az, hogy a védőnői szolgálat egyik dolgozója működött közre a festés előkészületeiben, illetve ő adta át a helyiséget is. A munkálatokról előzetes egyeztetés sem az intézményvezetővel, sem a fenntartóval nem történt. Az érintett védőnő vállalta a felelősséget, elismerte, hogy átgondolatlan cselekedet volt ez a részéről, de szándékosan nem szeretett volna megtéveszteni senkit sem. Mindezek alapján az intézmény vezetője figyelmeztetésben részesítette a munkavállalót – mondta Básthy Béla kőszegi polgármester az Ugytudjuk.hu-nak.