Fizetésük egy részéből segítik a földrengés áldozatait a Vasas focistái

A Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálatnak ajánlották fel fizetésük egy részét a Vasas labdarúgói. 

2023. február 11., 10:56

Szerző:

Fizetésük egy részét ajánlották fel a Vasas focistái a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálatnak törökországi mentési munkálatainak segítésére, írta meg a csakfoci.hu. A Vasas csapata januárban ugyanis Törökországban járt edzőtáborban, erről jutott eszükbe, hogy a súlyos földrengés áldozatainak most is adnak valamit.

„Januárban több hazai csapathoz hasonlóan mi is a törökországi Belekben edzőtáboroztunk. Ideálisak voltak a körülmények, a kiszolgáló személyzet tökéletes feltételeket biztosított a munkánkhoz. Úgy gondoltuk, kötelességünk, hogy a földrengést követően segítsük a mentésben résztvevő magyar szakemberek munkáját. Azért esett a választásunk a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatra, mert egy olyan kis csapatról van szó, amelynek tagjai óriási munkát végeznek minden helyszínen, ahol szükség van rájuk.” – nyilatkozta a lapnak Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója.

A törökországi földrengésnek az országban egyébként már közel 21 000 halálos áldozata van, a sebesültek száma pedig meghaladja a 80 000-et is.

(Kiemelt kép: Ezen a légi felvételen a földrengés után összedőlt épületek romjai között áldozatok és túlélők után kutatnak a lakosok egy földrengést követően Besznia faluban, Harim település közelében, Szíria lázadók által ellenőrzött északnyugati Idlíb tartományában, a török határon, 2022. február 6-án. A jelentések szerint több százan haltak meg Észak-Szíriában a Törökországból kiinduló, 7,8-as erősségű földrengés után, amelyet a szomszédos országokban is érezni lehetett. Fotó: Omar HAJ KADOUR/AFP)

10:33

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.