Várkonyi Andrea bevallotta, mire nem nehéz a férjét rávenni

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szakmai konferenciáján járt. Az alapítvány működteti a High-Tech Suli programot (HTS), amelyet a 660 milliárd forintos vagyon felett rendelkező Mészáros Lőrinc tulajdonos támogat.

2023. szeptember 29., 07:25

Szerző:

„A férjemet bizonyos dolgokra nem nehéz rávenni, ezek egyike az adományozás. Úgyhogy megkérdeztem, mit szólna hozzá, ha ebben a szegmensben nyitnánk egy ilyen kaput és valahogy segítenénk az iskolákat. Azt mondta, hogy természetesen, vágjunk bele” – idézi Várkonyi Andreát a Blikk. Az ominózus mondat a a Magyar Bankholding belvárosi székházának báltermében hangzott el, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szakmai konferenciáján.

„Minden gyerek egy önálló galaxis” – így szól a High-Tech Suli program (HTS) mottója. Várkonyi Andrea az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnökeként maga indította útjára a tantermek digitalizációját elősegítő kezdeményezést. A program a tantermek felszerelése és a digitális, valamint az informatikai eszközök biztosítása mellett ösztöndíjjal és továbbképzéssel segíti a tanárokat. Cserébe az alapítvány azt várja el az iskoláktól, hogy legalább heti tizenöt órát tartsanak a digitális teremben, több tantárgyat is oktassanak ott, illetve osszák meg az óravázlatokat, amelyekből más intézményekben is tudnak ötleteket meríteni.

A szakmai konferenciát a hajdani televíziós műsorvezető nyitotta meg.

„2020-ban indultunk el a High-Tech Suli Programmal. Ne felejtsük el, akkor már nyakig a koronavírus-járvány második hullámában voltunk. A lányom akkor még általános iskolásként távoktatásban tanult annak minden szépségével. Én a szülői oldalról tudom, hogy milyen nehéz volt ez az időszak, együtt írtuk a dolgozatokat és nagyon jó jegyeket szereztünk” – idézte fel az emlékeit. Szerinte ez a helyzet rávilágított arra, hogy az oktatást milyen téren lenne szükséges felzárkóztatni: az elmúlt években több mint egymilliárd forintot fordítottak oktatásfejlesztésre.

Beszéde végén Várkonyi Andrea a színpadon maradt, ahova felinvitálták Mészáros Lőrincet is, ugyanis különleges meglepetéssel készültek számukra. Egy díszes csokor mellett emlékplakettet kaptak, amelyen mind a harmincnégy, a programban részt vevő intézmény szerepelt. A különleges tárgy egy olyan, a gyerekek által is rendszeresen használt lézervágóval készült, amely a HTS-nek hála minden digitális teremben megtalálható.

(KIemelt képünk forrása: Budapest, 2023. szeptember 28. Mészáros Lőrinc, a Mészáros-csoport tulajdonosa és felesége, dr. Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke a Mészáros-csoport támogatásával 2020-ban létrejött High-Tech Suli program keretében szervezett szakmai konferencián Budapesten 2023. szeptember 28-án. A tantermen kívüli világgal és a munka világával is összeköti az oktatást a High-Tech Suli program. MTI/Balogh Zoltán)

 

 

 

November elején Lázár János építési és beruházási miniszter elbocsátotta Hana Dellemant, a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vezérigazgató-helyettesét, az ausztriai kirendeltség vezetőjét. Az osztrák szaktárca akkor azt közölte, hogy Hana Dellemannt érdemi indoklás nélkül távolították el posztjából, ezért jogi útra szeretnék terelni az ügyet  – emlékeztet az RTL Híradó.