Felfüggesztették Varju László mentelmi jogát, választás rendje elleni bűntettel gyanúsítják

2019. október 21., 17:40

Szerző:

Polt Péter legfőbb ügyész javaslatára hétfőn az Országgyűlés kétharmados többséggel megszavazta a DK-s Varju László mentelmi jogának a felfüggesztését. 

Az Országgyűlés plenáris ülése
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Demokratikus Koalíció politikusát – derül ki az Index cikkéből – választás rendje elleni bűntettel gyanúsítják, amiért a 2018. április 8-i parlamenti választás előtt állítólag pénzt ajánlott egy volt MSZP-s, de függetlenként induló képviselőnek a visszalépéséért. Ez a képviselő Horváth Imre volt, aki 2014-ben Kiss Péter haláéla miatt kiírt időközi választáson fölényesen legyőzte a fideszes ellenfelét, a 2018-as megméretés előtti ellenzéki tárgyalásokon azonban a DK jelezte, hogy az ő jelöltjének – Varju Lászlónak – akarja a választókörzetet. Horváth Imre ezután kilépett az MSZP-ből.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.