1,8 milliárdot adott az Orbán-kormány Mészáros Lőrinc és a lánya új tűzhelygyárára, Varga Mihállyal együtt szépen fel is avatták

2019. október 3., 17:21

Szerző:

Csütörtök délután az MTI több képet is kiadott arról, hogy Salgótarjánban a tulajdonos Opus Global Nyrt. és saz Orbán-kormány képviselőinek a jelenlétében átadták a Wamsler SE 5400 négyzetméteres új robotizált üzem- és gyártócsarnokát. Az rendezvényen megjelent a többségi tulajdonos, Mészáros Lőrinc volt felcsúti polgármester, a lánya, Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. igazgatótanácsának elnöke, az Orbán-kormány nevében pedig Varga Mihály pénzügyminiszter szólalt fel.

Átadták a Wamsler SE új üzemcsarnokát Salgótarjánban
Fotó: MTI/Komka Péter

A Wamsler SE Közép-Európa legnagyobb tűzhely- és kandallógyára, fejlesztése 3,6 milliárd forintba került, amit az Orbán-kormány 1,8 milliárd forinttal támogatott a nagyvállalati támogatási program részeként. A 700 embert foglalkoztató magyar tulajdonú cég megduplázza termelési kapacitását és javítja a termékek minőségét. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.