Varga Judit: Az embercsempészet támogatását várná el Brüsszel Magyarországtól

Európai Unió Bírósága a hétfőn tárgyalja a Stop Soros törvénycsomagot, Varga Judit kommentált a Facebookon. 

2020. november 23., 17:18

Szerző:

Varga Judit hétfő délután bejelentette, hogy az Európai Unió Bírósága a hétfői napon tárgyalja a „Stop Soros” törvénycsomag egyes elemeit a  2018-ban indított kötelezettségszegési eljárással kapcsolatban.  

Varga szerint kifogásolják továbbá a Büntető Törvénykönyvnek azt a tényállását, amely bűncselekménynek minősíti a jogellenes bevándorlás elősegítését és támogatását. Az igazságügy-miniszter úgy látja, hogy emiatt az Európai Bizottság az embercsempészet támogatását várja el Magyarországtól. 

A 2018-ban elfogadott Stop Soros törvénycsomag szerint a tömeges migrációt propagáló, külföldről támogatott szervezeteknek regisztrálniuk kell magukat, nyilvánosan be is kell számolniuk a tevékenységükről, valamint a támogatásuk 25 százalékát kitevő illetéket kell fizetniük, amelyet az állam határvédelemre fordít. A törvény szerint nemcsak a bevándorlás szervezőit, hanem finanszírozóit is tárgyalja, ők távol tarthatók Magyarországtól, vagy akár ki is lehet őket tiltani az országból. A törvényt kritizálta a Velencei Bizottság is.   

A teljes bejegyzés itt olvasható

 

 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.