Varga Judit megint leleplezte, ki mozgatja a szálakat a háttérben

A Soros ex machina ismét belendült.

2021. július 5., 18:58

Szerző:

Varga Judit Facebook-oldalán posztolt arról, hogy szerinte „a baloldali véleménybuborék szervezetei” listákkal próbálják lejáratni Magyarországot. Az igazságügyminiszter ezt arra reagálva írta, hogy a Riporterek Határok Nélkül (RSF) összeállította a 2021-es listáját a szerintük sajtószabadságot leginkább elnyomó vezetőkről.

A listára egyetlen EU-n belüli vezető fért fel, mégpedig Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök így olyan vezetőkkel került egy listára, mint a mianmari puccsista hadsereg vezetője vagy a Fülöp-szigeteki Rodrigo Duterte. Varga Judit kiemeli, a szervezet 2019-ben 175 ezer dollárt kapott Soros György alapítványától, utalva bejegyzésének kezdetére: 

„A Soros ex machina ismét belendült.”

A miniszter posztjában leírja, szerinte összehangolt támadás zajlik Nyugat-Európában a konzervatív vélemények ellen. Hozzáteszi: a magyar médiatevékenységek szabályozását az Európai Bizottsággal együttműködésben alakították ki. Megemlíti még, hogy a Politico nem volt hajlandó közölni véleménycikkét. 

(Kiemelt kép: John Thys / MTI/EPA/AFP/Pool)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.