Varga Judit férje kommentben írta meg: születésnapi ajándék volt a luxuskaróra

Magyar Péter állítása szerint a másfél millió forintos óra nem haladta meg a hathavi képviselői alapdíjat, nem kellett bevallani. 

2021. július 6., 18:38

Szerző:

Kedden írtuk meg, hogy Varga Judit másfél millió forint értékű karórát hord. Arról is beszámoltunk, hogy a luxusékszert az igazságügyi miniszter nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában. Megírtuk azt is, hogy arról nincs információnk, magának vette-e Varga Judit vagy ajándékba kapta a Cartier márkájú luxusórát. Az igazságügyi miniszter férje azonban pontot tett a találgatások végére: ajándék volt.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy Varga Judit egy, a Cartier francia, elsősorban luxusékszerekkel és -karórákkal foglalkozó divatház által forgalmazott Clé de Cartier nevű karóramodellt hordja. Erre több bizonyítékot is találtunk a Magyar Távirati Iroda (MTI) fotótárában. Szerkesztőségünk tüzetesen átnézte az MTI által közzétett képeket. Varga Judit csuklóján 2020. november 10-én az Országgyűlés rendkívüli ülésén tűnt fel először az ékszer. A vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel az ingóságok között, ezért megírtuk azt is, lehet, ajándékba kapta az órát, azért nem szerepelt a tételek között.

Az igazságügyi miniszter férje a 168 Facebook-oldalán kommentben reagált a Másfél milliós luxuskarórában tart sajtótájékoztatót Varga Judit című cikkünkre. Magyar Péter, aki amúgy a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója, ezt írta:

„T. Szerkesztőség! Az órát én vettem a feleségemnek 40. születésnapjára tavaly szeptemberben. Az Önök által keltett látszat ellenére, az órát nem kellett feltüntetni a feleségem vagyonnyilatkozatában, mert abban csak a hathavi képviselői alapdíjat meghaladó értékű ingóságokat szükséges szerepeltetni. További jó munkát! MP”

Egyébként a szóban forgó luxuskarórát gyártó cég hivatalos oldala szerint 5500 amerikai dollárba (mostani árfolyamon több mint 1,6 millió forint) kerül, a modellt zafír kristállyal, ezüsttel és acél tokkal borították be. Az igazságügyi miniszter havonta nettó 1,3 millió forintot keres. Varga Judit tavaly november óta rendszeresen viseli a férjétől kapott ajándékot. A csuklóján volt például akkor is, amikor Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel az EU-csúcs szociális csúcstalálkozójára ment Portugáliába.

Cikkünk megjelenése után az Igazságügyi Minisztérium azt kérte, az alábbi szöveget tegyük közzé: „Varga Judit miniszter asszony a karórát a férjétől kapta ajándékba tavaly szeptemberben. Mivel az óra értéke nem haladja meg a mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét, ezért Miniszter Asszony azt nem köteles feltüntetni a vagyonnyilatkozatában”.

(Kiemelt kép: Varga Judit igazságügyi miniszter a közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet végző civil szervezetek átláthatóságáról és az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslat expozéját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 29-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

 

 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Tegnap 16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.