Varga Judit első helyen a Fidesz EP-listáján

Az igazságügyi miniszter fogja vezetni a Fidesz-KDNP európai parlamenti listáját.

2023. június 27., 14:32

Szerző:

A 2024-es EP-választásokon Varga Judit igazságügyi miniszter fogja vezetni a Fidesz-KDNP európai parlamenti listáját. Jelenleg a 2024 második felében esedékes uniós elnökség szervezésén dolgozik, eszerint új feladatot kap a közeljövőben – írja a Magyar Nemzet.

A kormányközeli lap forrásai megerősítették, hogy Varga – aki már többször kinyilvánította, hogy jobboldali fordulatot vár a jövő évi EP-választásoktól – aktív szerepet fog vállalni az európai kampányban, és a konzervatív erők megerősödéséért fog dolgozni.

A lap emlékeztet, hogy Varga Judit sokáig dolgozott Brüsszelben és Strasbourgban, részletes ismeretekre tett szert az uniós intézményrendszer és jogalkotás működése terén, mielőtt uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, majd – a Brüsszelbe távozó Trócsányi László helyett – négy éve igazságügyi miniszter lett.

(Kiemelt kép: Varga Judit igazságügyi miniszter, a Miskolci Egyetem kuratóriumának elnöke a The future is in your hands – Európa jövője a fiatalok kezében címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésen az Igazságügyi Minisztérium Könyvtárában 2022. január 17-én. MTI/Balogh Zoltán)

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.