Varga Judit: Azért az agyrémnek is van határa!

Bejegyzésében az Európai Parlament történelmi mélypontjáról beszélt.

2021. október 21., 20:29

Szerző:

A magyar igazságügyi miniszter közösségi oldalán adott hangot az EP által frissen elfogadott állásfoglalásra, ami szerint  „a lengyel alkotmánybíróságnak nincs jogi legitimitása, nem független, és a lengyel alkotmány értelmezésére sem jogosult." Varga Judit szerint ez egy történelmi mélypont az EP-ben, ugyanis „egy, az objektivitás látszatára sem adó, nyíltan politikai zsarolótestületként működő uniós intézmény megkérdőjelezi egy szuverén tagállam legfelsőbb bírói szervének kvázi a létezését.”

„Azért az agyrémnek is van határa!”

– hangsúlyozta.

Bejegyzése végén elmondta, hogy a magyar kormány kiáll a lengyelek mellett, és „vállt vállnak vetve fogunk küzdeni az Európai Parlament sunyi lopakodása és politikai nyomásgyakorlása ellen.”

(Kiemelt kép: Varga Judit interjút ad a Le Monde francia napilapnak 2021. júliusában. Fotó: Varga Judit Facebook-oldala)

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett, kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar. A front mögött pár Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, de utána ismét melegedés kezdődik, vasárnap újra 21-26 Celsius-fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Vendégmunkások elleni gyűlöletkeltéssel nem lehet legyőzni a gyűlölet kormányát – így reagált Donáth Anna a Potocskáné Kőrösi Anita „félmillió ázsiai migránsmunkásról” szóló sajtótájékoztatójára.