Várandós Kecskemét polgármestere

2018. április 26., 10:51

Szerző:

Szemereyné Pataki Klaudia a várandóságát a csütörtöki képviselő-testületi ülésen napirend előtt jelentette be, miután Lévai Jánosné frakcióvezető a közelgő anyák napja alkalmából az édesanyákat köszöntötte és az anyaság jelentőségéről beszélt.

Kecskeméten néhány hete már elindult a szóbeszéd, hiszen a polgármester asszony áldott állapota már szemmel látható.

Szemereyné Pataki Klaudia
Fotó: Facebook

- A kislányom születését követően éveken keresztül terveztünk kistestvért a családommal, amely a jó Isten kegyelméből most adatott meg számunkra. Azért mondom el most ezt, mert önök a munkáltatóim. A negyedik hónapban járok, a kisbabát szeptemberre várom, úgy készülök, hogy ekkor veszem ki a szülési szabadságot, de mindeközben a legjobb tudásom szerint igyekszem dolgozni, majd mihamarabb visszatérni és tovább szolgálni a várost - mondta a városvezető.

Információink szerint Szemereyné Pataki Klaudia szerepet kapott volna a negyedik Orbán-kormányban, de ez épp a várandósága miatt hiúsult meg. A Fidesz szeretné, ha továbbra is közéleti szerepet vállalna, ezért a 2019-es helyhatósági választáson ő a párt polgármesterjelöltje Kecskeméten.

A polgármester asszony bejelentését nagykoalíciós vastaps fogadta.

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.