Van egy falu, ahol a választók 90 százaléka a kormány ellen szavazott

Az eredmények szerint a vassurányiak elsöprő többséggel támogatják, hogy gyerekeknek nemi átalakító műtéteket népszerűsítsenek. 

2022. április 6., 14:25

Szerző:

Vassurányban elsöprő többséget kapott a gyermekvédelminek nevezett népszavazás kérdéseire adott igenek aránya. Ami azt jelenti, hogy a kormány által feltett kérdések mindegyikére tíz vassurányiból kilenc igennel válaszolt, miközben a népszavazást kezdeményező kormány a nem válaszok mellett kampányolt – írja a Nyugat.hu.

A faluban ráadásul – az országos eredményekkel ellentétben – érvényes lett volna a népszavazás, minden kérdésre 60 százalék feletti volt a válaszadási arány.

Mindez azt is jelenthetné, hogy a vassurányiak elsöprő többsége támogatja, hogy kiskorú gyerekeknek a köznevelési intézményekben szexuális irányultságokról beszéljenek szülői jóváhagyás nélkül. Hogy kiskorú gyerekeknek nemi átalakító műtéteket népszerűsítsenek, hogy a kiskorúaknak szexuális médiatartalmakat mutassanak be, korlátozás nélkül. És, hogy a kiskorúaknak a nem megváltoztatásáról szóló médiatartalmakat mutassanak be.

Vassurány a Vas megye 2-es választókerülethez tartozik, ahol könnyedén nyert Ágh Péter (Fidesz), aki a településen 69,49 százalékot kapott. Ellenfele, Hencz Kornél (ellenzéki összefogás) 21,26 százalékon végzett. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Ladóczki Balázs / 168)

Ausztria panaszt emel az Európai Bíróságnál az Európai Parlament szerdai döntése miatt, amellyel az uniós képviselőtestület plénuma az Európai Bizottság előterjesztésére a nukleáris- és földgázenergiát „zöld és fenntartható” átmeneti energiaforrásnak minősítette – jelentette be az osztrák környezetvédelmi, energiaügyi és innovációs miniszter.

Tavaly ilyenkor 90 centiméter volt a tó vízállás, ez ma már csak 76 centiméter. Az agárdi vízmérce szerint a tó vízszintje naponta csaknem 1 centivel csökkent az elmúlt héten.