„Vállalhatatlan" – Újabb elnökségi tag hagyja ott az LMP-t

2018. július 2., 13:58

Szerző:

Úgy tűnik, még mindig nem ért véget az országgyűlési választásokat követő válság az LMP-n belül, egy újabb elnökségi tag lépett ki a pártból. Ábrahám Júlia a Népszavának jelentette be döntését.

– Vállalhatatlan számomra a továbbiakban az LMP

– nyilatkozta a politikus.

Kilépését azzal indokolta, hogy a párt nem érti a rendszerrel elégedetlen, az ellenzékben csalódott választókat, és nem látja tragikusnak az orbáni zsákutcát sem.

Fotó: Facebook

Az LMP-ben fegyelmi eljárások indultak a választások után, a másodfokú döntéseket épp a napokban hozzák meg. Nehezményezte a párt vezetősége, hogy a az országgyűlési választások előtt többen visszaléptek más ellenzéki pártok indulóinak javára. Ábrahám ellen is eljárás indult, első fokon felmentették, másodfokra azért nem lesz szükség, mert megszűnik a tagsági viszonya.

A kilépett tag közölte a portállal, hogy a párton belül két irány van, eltérés közöttük abban van, hogy mit tekintenek prioritásnak.

– Én azokhoz tartozom, akik szerint mindent meg kell tenni az Orbán-kormány leváltásáért, az ökopolitikai képviselete is ezen keresztül lehetséges. Míg a másik oldal azt mondja: az ökopolitikát minden körülmény között képviselni kell, a kormányváltás pedig nyilván fontos, de másodlagos szempont

– mondta Ábrahám.

Közösségi oldalán ennél keményebben fogalmazott.

– Ez a párt – a többihez hasonlóan – nem érti a rendszerrel elégedetlen, az ellenzékben csalódott választókat, és nem látja tragikusnak az orbáni zsákutcát sem. Pedig egykor az LMP jelentette az egyetlen reményt arra, hogy létezhet az embereket nem kihasználó, hanem szolgáló politika. Ezt az esélyt az LMP eljátszotta, ma már belesimul abba a politikai elitbe, amelynek leváltására létrejött

– írja Facebook-oldalán.

 

A Népszava megkereste Szél Bernadett társelnököt is, aki közölte, hogy nincsenek táborok a párton belül.