Valentin-napon vert át és fosztott ki egy nőt egy szélhámos udvarló

Autóvásárlás címén 300 ezer forintot csalt ki a nőtől, további 100 ezret ellopott tőle, majd távozott. Készültek közös fotók, ezek segíthetik a nyomozást.

2021. február 19., 11:41

Szerző:

Társkeresőn ismerkedett meg egy zalaegerszegi férfi és egy a szabadszállási nő 2021 januárjában. Hamar bensőséges kapcsolat alakult ki közöttük, és találkozót beszéltek meg február 12-ére. A férfi elment a nő szabadszállási otthonába, hogy együtt töltsék a hétvégét.

Időközben a férfi autóvásárlás címén kölcsönt kért a nőtől, aki adott is neki 300 ezer forintot. A férfi ezt úgy „hálálta meg”, hogy további 100 ezer forintot ellopott az asszonytól, és Valentin-nap reggelén távozott - írta a police.hu.

A nő másnap feljelentést tett a rendőrségen. Szerencsére az asszony a hétvége alatt lefényképezte a férfit, és a képet átadta a nyomozóknak. Ennek segítségével pedig pár nap alatt azonosították a szélhámos udvarlót. A kunszentmiklósi rendőrök február 17-én csalás és lopás vétség gyanúja miatt kihallgatták az 52 éves zalaegerszegi lakost. A gyanúsított beismerő vallomást tett, és kihallgatása során bevallotta, hogy a jogosulatlanul megszerzett pénz nagy részét szinte azonnal elkaszinózta.

A jelenleg szabadlábon védekező férfinak nem ez volt az első átverése, a gyanú szerint már korábban is követett el hasonló jellegű bűncselekményeket.

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)