Valaki eloldozta a kikötözött kínai férfit, ezért tudta megölni betegtársát a Honvédkórházban

A Covid-osztályon fekvő férfi egy 54 éves, lélegezgetőgépen lévő tanárnőt támadott meg, egy sebészollóval szurkálta meg a fejét és mellkasát. Az áldozat később belehalt a sebesülésbe.

2021. március 22., 09:57

Szerző:

Egyelőre nincs magyarázat arra, hogy a férfi miért szúrta meg több mint tucatszor az asszony fejét és szemét. A tanárnőként dolgozó Marianna nem élte túl a támadást, ugyanis a döfések az agyát is súlyosan megsebesítették – számolt be a Blikk.

A pedagógus közeli hozzátartozója korábban azt nyilatkozta, választ várnak a kórháztól: hogyan történhet ilyen bűncselekmény az intézményben. Ez egy videóchat formájában meg is történt, melyből kiderült, a vezetőség álláspontja szerint nem történt mulasztás a kórház részéről.

A gyászoló család ügyvédje, dr. Lichy József elmondta, minden tisztelete a kórház dolgozóié, akik rendületlenül helyt állnak a járvány idején, de nagy hibának tartja, hogy a kínai állampolgárságú férfiről valaki levette a kötéseket, és innentől szabadon mozoghatott.

Az elkövetőt jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva. Tettére nem tudott magyarázatot adni, elmondása szerint nem emlékszik semmire.

A Blikk információi szerint a több mint 10 éve Magyarországon élő tettes szakácsként dolgozott egy budapesti étteremben, magyarul nem beszél. A Honvédkórházban belső vizsgálat indult.

(Kiemelt képünk illusztráció: Izolációs terület a Honvédkórházban 2020. március 16-án. Fotó: MTI | Balogh Zoltán)