Vajon erre mit lép Szijjártó Péter?

Szijjártó Péter külügyminisztert arra kéri fideszes képviselőtársa, hogy ne engedélyezzen olyan beruházásokat, ami az emberek egészségét veszélyezteti.

2024. január 30., 16:33

Szerző:

Tiba István, hajdúnánási országgyűlési képviselő kifejezetten kérte Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy ne épüljön a város környékén akkumulátorgyár – számolt be a 444.hu a HAON alapján

A hajdúnánási Fidesz-polgármester, Szólláth Tibor a város Gazdasági Évindító Fórumán elmondta, hogy Hajdúnánás továbbra is azon dolgozik, hogy megvalósíthassa a tervezett, 65 milliárd forint értékű MotoGP versenypálya projektet, azonban ha ez a beruházás végül mégis elmarad, a város szándéka továbbra is az, hogy a hozzá kapcsolódó beruházásokat véghez vigye a kormány.

A MotoGP versenypálya terveit 2020-ban mutatták be, eredetileg pedig tavaly tartottak volna az első futamot. Az állam Hajdúnánás mellett 500 hektárnyi szántóföldet vásárolt meg azzal a szándékkal, hogy 2024-ig megépüljön a MotoGP-pálya.  Az építkezésre elköltöttek 4 milliárd forintot, de végül semmi nem történt a területen, ami miatt felkerült a felfüggesztett kormányzati listára a projekt. 

Szijjártó Péterrel folytatott tárgyalásokat a hajdúnánási képviselő

Hadházy Ákos Facebook posztjában számolt be arról, hogy Tiba István, országgyűlési képviselő kérve kérte Szijjártó Péter külgazdaségi és külügyminisztert, hogy ne telepítsenek a körzetébe akkumulátorgyárat. Mint a posztból kiderül a legutóbbi egyeztetésen hangsúlyosan kérte, hogy olyan beruházás, amely veszélyezteti a lakosság egészségét, ne valósuljon meg a környéken.

Az elkövetkező évek Hajdúnánás számára különösen fontosak, hiszen feladataik között prioritást élvez, hogy a város gazdasági életének szereplőivel folyamatos párbeszéd keretében egyeztessenek a legfontosabb elképzelésekről és lehetőségekről, melyek meghatározzák majd a város jövőjét. 

Mint az az évértékelő beszéden elhangzott Szólláth Tibor polgármester felszólásában: „A Covid, az orosz–ukrán háború kitörése és az energiaválság átrendezték a gazdasági környezetet, új helyzeteket teremtettek, mindezek egy sor korábban eltervezett, a város helyzetét alapvetően meghatározó beruházás csúszásához vezettek”. 

Mint mondta, az elmúlt időszakban jelentős előrelépést értek el, hiszen míg 2010-ben a munkanélküliség a városban 14 százalék volt, ma az már 4 százalék alatt van. Azonban felmerül a kérdés, hogy ennek mennyit használnak a helyi vállalkozóknak. Sokan még mindig kénytelenek más településekre járni dolgozni, és ezen szeretnének változtatni azzal, hogy helyben is több lehetőséget teremtenek az emberek számára – írta meg a HAON.

(Kiemelt képünk: Hajdúnánási Gazdasági Évnyitó Rendezvény – Párbeszéd a Város Jövőjéről. Forrás: Dr. Tiba István hivatalos  Facebook oldala)

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.