Tovább hízik Semjén vadászkiállításának és kísérő rendezvényeinek költségvetése

2020. június 25., 09:52

Szerző:

Hogy az „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás néven futó projekt költségvetése végül hol áll meg, azt nem tudhatjuk, az viszont a kormányzati közbeszerzés-adatbázisba feltöltött dokumentumokból kiderül, hogy

csak a kísérő rendezvényeire 500 millió forintot biztosít a kormány.

– írja az Mfor.

A vadászati expó kapcsán  országszerte évi 20-30 rendezvényt kell tető alá hozni. Ezek lebonyolítása az Antenna Hungária feladata lesz, de ez annyiféle feladat, hogy bevonnak egy sor alvállalkozót is, így például a kormánykedvec Balásy Gyula három cégét és a NER-rel ugyancsak kivá kapcsolatokat ápoló biztonsági alakulatot, a Valton-Sec Kft.-t is. 

A kiállítás néhány hét alatt 3,77 milliárd forintos támogatást kapott, ebből ráadásul 1,67 milliárd még április végén, a járvány hazai terjedésének csúcsidőszakában érkezett – emlékeztet a portál.

Épp ma derült ki az is, hogy a kormány jövőre a tervezetnél 1,7 milliárd forinttal kevesebbet, alig 6,8 milliárdot költhet az innovációs tárca nemzetközi vadászati, természeti és lovas rendezvények támogatásra. Ám nem kell bánkódnia Semjén Zsolt kormányzati fővadásznak és miniszterelnök-helyettesnek, nem jut kevesebb pénz a 2021-es budapesti vadászati világkiállításra.

 

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.