Két kilométerről leadott lövéssel öltek meg Újfehértón egy férfit a háza udvarán

2020. május 19., 08:56

Szerző:

Döbbenetes vadászbaleset történt pénteken Újfehértón: egy őzvadászat közben leadott eltévedt lövés halálra sebzett egy település határában élő férfit. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben – írja a 24.hu.

„Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható történet lényege az, hogy május 15-én a kora esti órákban újfehértói családi házának udvarán egy férfit ismeretlen lőfegyverrel a lapocka tájékán meglőttek.

A férfit kórházba szállították, ahol elhalálozott.

A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik, és ezzel a fegyverrel a lakóháztól körülbelül 2 kilométerre adtak le úgynevezett vétlen lövést a kérdéses időszakban" – erősítette meg a portál iformációját Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője.

Az idén ez már a harmdk vadászbaleset, amelyről mi is beszámoltunk. Február 26-án Somogyban egy rendőr lőtt le egy vadászt véletlenül:

Két nappal korábban egy Tisza-parti faliban történt tragédia; ott egy helyi képviselő adott le vétlen lövést:

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.