További öt bérlakást újítanak fel Budapesten hajléktalan emberek számára

Az utóbbi években ezt a munkát az Utcáról Lakásba! Egyesület végezte el a főváros szociális alapjából, most öt új lakás kerül be a programba Kőbányán és a II. kerületben.

2023. július 3., 16:10

Szerző:

Az Utcáról Lakásba! Egyesület idén a Fővárosi Szociális Közalapítvány Szolidaritási Alapja segítségével további öt önkormányzati tulajdonú bérlakást újít fel Kőbányán és a II. kerületben, írja az egyesület MTI-nek küldött sajtóközleménye.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület idén a Fővárosi Szociális Közalapítvány Szolidaritási Alapja segítségével további öt önkormányzati tulajdonú bérlakást újít fel Kőbányán és a II. kerületben. Ezekbe hajléktalanságban élő személyek, családok költözhetnek a 2023 őszi-téli időszakban.

Az Egyesület már kiválasztotta a leendő bérlőket, akikkel az Elsőként Lakhatást jellegű projektek megvalósulhatnak.

A következő két hétben kerül sor a tényleges projektkezdésre: a leendő bérlők és szociális munkásaik találkoznak a lakásokban a felújítást elvégzőkkel, hogy egyeztessenek a majdani lakók szükségleteiről (pl. akadálymentesség).

Az Egyesület és a Kőbányai Önkormányzattal régóta tartó partnersége eredményeképp már most is számos kerületi tulajdonú szociális bérlakásban élnek egykor hajléktalan bérlők. A II. Kerületi Önkormányzat a támogatás segítségével először indít Elsőként lakhatást elven működő programot.

(Kiemelt kép: az Utcáról Lakásba! Egyesület önkéntesei egy hajléktalan emberek számára kiadandó, önkormányzati bérlakás felújításán dolgoznak. Fotó: Utcáról Lakásba! Egyesület, Facebook)

Tegnap 19:51

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

Tegnap 18:57

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.