További öt bérlakást újítanak fel Budapesten hajléktalan emberek számára

Az utóbbi években ezt a munkát az Utcáról Lakásba! Egyesület végezte el a főváros szociális alapjából, most öt új lakás kerül be a programba Kőbányán és a II. kerületben.

2023. július 3., 16:10

Szerző:

Az Utcáról Lakásba! Egyesület idén a Fővárosi Szociális Közalapítvány Szolidaritási Alapja segítségével további öt önkormányzati tulajdonú bérlakást újít fel Kőbányán és a II. kerületben, írja az egyesület MTI-nek küldött sajtóközleménye.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület idén a Fővárosi Szociális Közalapítvány Szolidaritási Alapja segítségével további öt önkormányzati tulajdonú bérlakást újít fel Kőbányán és a II. kerületben. Ezekbe hajléktalanságban élő személyek, családok költözhetnek a 2023 őszi-téli időszakban.

Az Egyesület már kiválasztotta a leendő bérlőket, akikkel az Elsőként Lakhatást jellegű projektek megvalósulhatnak.

A következő két hétben kerül sor a tényleges projektkezdésre: a leendő bérlők és szociális munkásaik találkoznak a lakásokban a felújítást elvégzőkkel, hogy egyeztessenek a majdani lakók szükségleteiről (pl. akadálymentesség).

Az Egyesület és a Kőbányai Önkormányzattal régóta tartó partnersége eredményeképp már most is számos kerületi tulajdonú szociális bérlakásban élnek egykor hajléktalan bérlők. A II. Kerületi Önkormányzat a támogatás segítségével először indít Elsőként lakhatást elven működő programot.

(Kiemelt kép: az Utcáról Lakásba! Egyesület önkéntesei egy hajléktalan emberek számára kiadandó, önkormányzati bérlakás felújításán dolgoznak. Fotó: Utcáról Lakásba! Egyesület, Facebook)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.