Utánuk a vízözön – Menő borozót nyitott a Jókai téren Léna, a bedőlt Quaestor-csoport háttéremberének párja

2018. szeptember 3., 14:43

Szerző:

„Borozgatunk az asszonnyal a Jókai viszonylag újonnan nyílt puccos borozójában, és egyszer csak, egy oroszul beszélő vidám társaságban, ki tűnik föl? Kiss Szilárd”

– írja az Átlátszó egyik olvasója, aki szerint Kiss Szilárd valamiféle bennfentes főnökként viselkedik a vendéglátóhelyen.

A borozó neve Vinarium & Gastro Boutique.

Léna és élettársa itt éppen egy szalagot vág át, nem is akárkivel

A tényfeltáró portál utánanézett, és kiderült, hogy az egységet a Champion Wines Kft. üzemelteti. A 2017-ig Magyar-Orosz Consult néven futó cég a moszkvai lakcímű Jelena Cvetkováé, aki a bedőlt Quaestor-csoporthoz tartó moszkvai magyar vízumközpontot vezette.

Elena – Léna – Cvetkova Kiss Szilárd élettársa. A férfi pár éve még a kormányzat fő-keletinyitója volt, hivatalos titulusa moszkvai agrárattasé, illetve keleti nyitásért felelős kormánybiztos volt.

Nevét több kétes ügyben emlegették, ő volt a bedőlt Quaestor-csoport egyik háttérembere, s az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet csődje kapcsán pedig még a nyomozóhatóságokkal is meggyűlt a baja.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.