Üresen áll, de így is több mint ötmilliót emészt fel havonta a kiskunhalasi járványkórház rezsije

Nem lehet tudni, hogy mi lesz a járványkórházzal. 

2023. január 3., 10:23

Szerző:

Noha 2021 decembere óta nem fogadott beteget, még is tetemes összeget emészt fel a kiskunhalasi járványkórház – írja az Átlátszó az intézménytől kapott közérdekű adatigénylése alapján. 

A díjak jelentős csökkenést mutatnak: 2021-ben 79,8 millió forint volt a villanyszámla, ez 2022 első félévére 32 millió forintra mérséklődött. Vagyis havi 5,3 millió forintba került az áram, úgy, hogy beteget 2021 óta nem fogadtak. 

Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a konténerkórház sorsa, eredetileg százötven férőhelyre tervezték, negyven intenzív ággyal, és hivatalosan 2021 májusában zárták be, azonban betegeket még fél évig kezeltek a helyszínen. A kórház 5 milliárd forintba került az adófizetőknek, a kormányközeli ZÁÉV és a WHB építette fel.

(Kiemelt kép: A 150 beteg befogadására alkalmas mobil járványügyi kórház a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén 2020. április 24-én. Fotó: Ujvári Sándor/MTI)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.