Ungváry Krisztián a Veritasban folytatja pályafutását

2019. június 24., 12:25

Szerző:

Ungváry Krisztián történész, az 1956-os Intézet munkatársa az azt beolvasztó Veritas Intézetnél folytatja pályafutását. A történész Facebook-oldalán jelentette be, hogy június 15-től már a Szakály Sándor által vezetett, kormányközeli intézet munkatársa lett.

Ungváry Krisztián bejegyzésében azt írta, hogy tudja, hogy sokaknak furcsa helyzetnek tűnhet döntése, neki is szokatlan, mivel máig nem tudják, miért volt szükség az átszervezésre. Május végén derült ki ugyanis a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján, hogy Rainer Jánosék intézetét beolvasztják a Veritasba, annak minden vagyoni jogával, ingó és ingatlan eszközvagyonával.

„A Veritas szervezeti és működési szabályzata szerint saját tudományos munkájának szakmai vonatkozásairól minden munkatárs szabadon nyilatkozhat, és az Igazságintézetet létrehozó kormányrendelet 3§ (1) bekezdés szerint az intézet feladata az elmúlt másfél évszázad hiteles, torzításmentes feldolgozása. Nem én kerestem a lehetőséget, de ha már így alakult, akkor kipróbálom, hogy ezt komolyan gondolják-e, illetve mit értenek ez alatt”

– magyarázta döntését posztjában Ungváry Krisztián.

Megjegyezte, hogy tudományos munkáját illetően továbbra is azt az elvet fogja követni, amit pályára lépése óta követ, és ami mellett doktori esküjében is hitet tett.