Ungár Péter: Sok szociális dolgozó a munkahelye elhagyásán gondolkozik

At LMP-s képviselő szerint az egészségügyisek mellett a szociális szférában dolgozók tették a legtöbbet a járványban az emberéletekért, miközben a háromnegyedük a bérminimumot keresi, és semmilyen extra juttatást sem kaptak pluszmunkájukért.

2021. március 14., 14:45

Szerző:

A szociális szektor az összeomlás szélén áll a "megalázó bérszínvonal" miatt - mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Ungár Péter szerint sok szociális dolgozó gondolkodik munkahelye elhagyásán, miközben jelenleg is rengeteg betöltetlen álláshely van.

Ezen a helyzeten csak béremeléssel, bérrendezéssel lehet segíteni. Az LMP 2022-es kormányra kerülése esetén érdemben növelné a szociális szektorban dolgozók bérét, amely így megközelíthetné az egészségügyi dolgozókét - fejtette ki az ellenzéki politikus.

Kiemelte, a szociális szektorban dolgozók - az egészségügyi ágazat mellett - a lehető legtöbbet tették, hogy a legkevesebb áldozata legyen a koronavírus-járványnak, miközben a háromnegyedük a garantált bérminimummal megegyező összeget keres, és semmilyen extra juttatást sem kaptak pluszmunkájukért.

(Kiemelt képünk illusztráció: Imolya Patrícia, a Semmelweis Egyetem ötödéves orvostanhallgatója, szekundáns a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntese egy sérült hajléktalant vizsgál a fővárosi Lövölde téren 2021. február 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt)