Ungár Péter kiállt a visszalépés intézménye mellett

A visszalépés intézménye nem antidemokratikus és nem idegen az előválasztástól – írja Ungár.

2021. október 2., 17:45

Szerző:

Az ellenzéki előválasztás második fordulója előtt két kérdésben is komoly vita alakult ki a közéletben. Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely összefogása miatt Jakab Péter, az előválasztás első fordulójában kiesett miniszterelnök-jelölt szerint csökken a kormányváltás esélye, más hangok szerint pedig egyik vagy másik jelölt visszalépése antidemokratikus lépés. Ungár Péter, az LMP politikusa mind a két kérdésben állást foglalt közösségi oldalán. 

„A legfontosabb, hogy a valódi ellenfeleink nem vettek részt az előválasztáson, így olyanokat ne mondjunk amik csökkentik a kormányváltás esélyét.A második, hogy a visszalépés intézménye nem antidemokratikus és nem idegen az előválasztástól. Egyéni jelölteknél is ezt csináltuk, és ezt csinálják szinte minden másik országban, ahol van előválasztás” – írja Ungár Péter Facebook bejegyzésében. 

Szemmel láthatóan az ellenzéki előválasztás második fordulója előtt élesebb viták alakultak ki a szereplők között. A miniszterelnök-jelöltek versenyét az első forduló során  Dobrev Klára nyerte. A második fordulóba a főpolgármester Karácsony Gergely, illetve a Mindenki Magyarország Mozgalom vezetője Márki-Zay Péter jutott be. Miután Márki-Zay bejelentette, hogy Karácsonnyal közösen indulnak az előválasztás következő fordulójában számos dícséretet és bírálatot kaptak. Fekete-Győr András például támogatja a páros közös indulását, Jakab Péter azonban az összefogást szétziláló eseményként tüntette fel azt. 

(Kiemelt kép: Ungár Péter LMP-s képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

07:56

Szinte valamennyi magyarországi vállalkozás rendelkezik a váratlan helyzetek kezelését segítő biztosítással – derül ki a Hungarikum Alkusz Cégcsoport felméréséből, amelyről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Tegnap 21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.