Ungár Péter: A kormánynak van titkolnivalója a Pegasus-ügyben

Az LMP-s politikus szerint a kormány törvénysértésre is hajlandó azért, hogy információ gyűjtsön ellenfeleiről.

2021. július 19., 17:28

Szerző:

Ungár Péter hétfői, online sajtótájékoztatóján azt kifogásolta, hogy a Fidesz képviselői nem kívánnak részt venni az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli ülésén. Annak összehívását a testület ellenzéki tagjai kezdeményezték azután, hogy egy cikkben megjelent: több újságírót, üzletembert és közéleti szereplőt figyeltek meg Magyarországon egy izraeli kémszoftverrel. Az LMP-s képviselő szerint az ügy azt mutatja, hogy a kormánynak van titkolnivalója és akár törvénysértésre is hajlandó azért, hogy információt gyűjtsön a politikai ellenfeleiről.

Az ellenzéki politikus kijelentette: Magyarországon törvények szabályozzák, mikor lehet valakiről adatot gyűjteni, ez a megfigyelés pedig szerinte minden szempontból illegális volt. Hozzátette: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nemrég azt jelentette be, hogy az ügyben az információs hivatal vezetőjétől kér tájékoztatást. Ungár Péter közölte: a kormány vagy eltitkol valamit, vagy nem tudja, mi folyik az országban. Egy valami azonban szerinte nyilvánvaló: van titkolnivalója a kabinetnek.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. április 12. Ungár Péter (LMP) napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 12-én. MTI/Bruzák Noémi)