Ülősztrájkkal és útlezerással támogatják a diákok tanáraikat

Már kora reggeltől országszerte tiltakoznak a tanárok és a diákok. A Blaha Lujza téren 7 órától ülősztrájkot tartanak.

2022. december 8., 09:00

Szerző:

Reggel 7 órától több tucat diák ült ki a Blaha Lujza térre, hogy így támogassa a tanárok országos sztrájkját. Nyolc óra körülre néhány tucatról százra emelkedett a Blaha Lujza téri ülősztrájkban résztvevő diákok száma. A diákok átvonultak a tér központi részére, a Rákóczi út és József körút sarkán, majd a villamosmegállóval szemközt ültek le. A résztvevők egy része el akarta foglalni a Rákóczi utat is, a rendőrök azonban útjukat állták, így csak a zöld lámpa erejéig álltak össze egy fotóra a gyalogos átkelőn. Erről a PDSZ Facebook-oldala is tudósított:


A kiállásban az egyik kirúgott kölcseys tanár, Palya Tamás is részt vett – számol be a Mérce a helyszínről.

Szintén a PDSZ számolt be arról, hogy Miskolcon élőlánccal tiltakoznak: 

A Mérce fél kilenc körül arról számolt be, hogy az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanárai és diákjai blokkolják a forgalmat a Szentendrei úton. Eddig a négy sávból a nagyjából 200 résztvevő  egyet foglalt el, a megmozdulást rendőri kíséret biztosítja.

Sárga rózsát helyeztek el a Sándor-palota bejáratánál – írja a Telex. A lap tudósítása szerint  Karmelitától sárga rózsával a kezükben átvonultak a Sándor-palota elé a tüntetők, nagyjából hetven-nyolcvan ember gyűlt össze kilenc után a Budai várban.

Szerkesztőségünknek levelet írt a Miskolci Herman Ottó Gimnázium, jelezték, hogy a mai sztrájkban az intézmény 39 tanára is részt vesz. Üzenetükhöz egy fotót is mellékeltek:

 

 

(Kiemelt képünk: Diákok kísérlik meg lezárni a közlekedést a Blaha Lujza téren. Forrás: PDSZ)