Újratárgyalják a Prisztás-gyilkosságot Jozef Rohác miatt, március 11-én kezdődik az eljárás

2019. február 27., 07:44

Szerző:

Március 11-én kezdődik a Prisztás-gyilkosság ügyében elrendelt perújítási eljárás a Fővárosi Törvényszéken – írja az MTI a Magyar Hírlap nyomán.  A lap a a vádat képviselő Fővárosi Főügyészségtől kapott infoprmációkra hivatkozva azt közli, hogy ezzel már harmadszor tárgyalják újra első fokon a Prisztás József vállalkozó ellen 1996-ban elkövetett merénylet büntetőügyét. Az első perben Portik Tamást felbujtóként 11 év fegyházra ítélték, a gyilkosságot végrehajtó H. István tíz évet kapott. A Fővárosi Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el, ez alkalommal is bűnösnek találva a vádlottakat, akik büntetését 15 évre emelték. 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az ügyben 2017 végén állt be újabb fordulat, amikor a Fenyő-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás miatt életfogytiglanira ítélt Jozef Rohác azt mondta, más követte el a gyilkosságot, majd a perújítási nyomozásban magára vállalta a gyilkosságot.

 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.