Újra kötelező a maszk és a védettségi igzaolvány számos magyar egyetemen

Van, ahol minden iskolába való belépés alkalmával testhőmérsékletet mérnek.

2021. szeptember 26., 17:54

Szerző:

Egyre szigorúbbak a járványügyi szabályok a felsőoktatási intézményekben: a debreceni, a pécsi egyetem, az ELTE és a Pázmány mellett ma már az egri egyetemen, a kecskeméti Neumann János Egyetemen, a Kodolányi János Egyetem budapesti campusán és a Zeneakadémián is kötelező maszkot viselni – írja az Eduline, a HVG oktatási szakportálja.

A kecskeméti Neumann János Egyetemen kötelezővé tették a maszkviselést:

 minden hallgatónak kötelező felvennie a maszkot a folyosókon, az előadótermekben, a büfében és más közösségi helyiségekben.

Szerda óta a Debreceni Egyetem összes karán is kötelező maszkot viselni – korábban csak a Bölcsészettudományi Kar, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar épületeiben volt kötelező a maszkviselés.

Az egyetem dolgozóira más szabályok vonatkoznak:

akiknek nincs védettségi igazolványuk, azoknak egész nap kell hordaniuk a maszkot, míg a beoltott oktatók, dolgozók a közös irodákban levehetik a maszkot, de ott a helyiség méretétől függően.

(Kiemelt kép: Maszkot viselő gyerekek érkeznek egy zágrábi iskolába 2020. szeptember 7-én. Fotó: Denis Lovrovic / AFP)

 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.