Százmillió forintért vett ajándékokat a nyugdíjasoknak az újpesti önkormányzat a választás előtt

2019. december 14., 09:24

Szerző:

Százmillió forintért vett ajándékcsomagokat az újpesti önkormányzat a nyugdíjasoknak a választás előtt - írja a 24.hu. A nyugdíjas szavazóknak ezek szerint nem csak ingyenkrumplival kedveskedett az akkor még Wintermantel Zsolt vezette önkormányzat. Az ajándékok egy része épphogy a közbeszerzési értékhatár alatt van, de olyan is akad, ahol kellett volna lennie közbeszerzésnek, ám nem találják nyomát. A meglepetés LED-izzók például 18 millió forintba kerültek.

Fotó: A szerző felvételei

A kerület új, ellenzéki vezetése most jutott el azokig a szerződésekig, amelyekkel beszerezték a csomagokat. A pakkban nem csak kávé, tea, virágméz, tészta és gyulai kolbász volt, hanem a már említett izzók és a burgonyaosztáshoz készített speciális szatyor is.

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.