Ujhelyi: nem a baloldalnak kerestünk most vezetőt

A szocialista politikus szerint "Márki-Zay Péter nagyon komplex személyiség".

2021. október 17., 21:33

Szerző:

Ujhelyi Istvánt nem lepte meg az eredmény. Mint a 168-nak elmondta, a fia baráti társaságában érezte, hogy az ő korosztályában milyen népszerűségnek örvend Márki-Zay Péter.

– Nem a baloldalnak kerestünk most vezetőt, hanem a közös ellenzéknek és tudomásul kel vennünk, hogy nem lesz többségünk az elképesztően szervezett fideszes tömbbel szemben, ha nem a lehető legszélesebb koalíciót összehozni képes ember mögé állunk. Ezért döntött úgy az MSZP és én is, hogy Márki-Zay Péter támogatjuk – mondta döntése hátteréről az MSZP európai parlamenti képviselője. Hozzátette, Márki-Zayt a hódmezővásárhelyi kampánya óta ismeri, amelyben az MSZP is részt vett, e mellett Karácsony Gergellyel is beszélt a visszalépése után arról, hogy miért Márki-Zayt támogatja. Ezek együttesen győzték meg arról, hogy mellette kell kiállni az előválasztás második fordulójában.

– Márki-Zay Péter nagyon komplex személyiség és tegyük hozzá, hogy tőlem nagyon távol áll ideológiai értelemben. Ahogy Hódmezővásárhelyen tudott győzni, hogy nemcsak mi, az MSZP adtuk az aktivista gárda nagy részét, hanem rengetegen szavaztak rá olyanok, akik kiábrándultak a politikából, akiknek elegük lett Lázárékból, de nem találták a pártok jelöltjei közül a számukra megfelelőt ez meggyőző volt. Ez a kulcskérdés most is – zárta gondolatait a szocialista politikus.

 

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. március 22. Ujhelyi István EP-képviselő (MSZP-Párbeszéd) felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.