Újabb tüntetést szervezett Gődény György, ennek is büntetés lehet a vége

A vírustagadó patikusnak és követőinek nem ez az első jogellenes akciója. Eddig mindegyikért milliós büntetést kaptak, és most is igazoltatták őket a rendőrök.

2021. március 20., 16:19

Szerző:

Ismét a Hősök terére vonult követőivel Gődény György vírustagadó gyógyszerész, de már útközben, az Andrássy úton közrefogták a csoportosulást a rendőrök és igazoltatták a résztvevőket. A járvány miatt bevezetett óvintézkedések miatt ugyanis tilos csoportosulni, egy tüntetés pedig tipikusan ilyen csoportosulás, így jogellenes.

A rendőrség is hírt adott az intézkedésről: honlapján azt írta, „2021. március 20-án 12 óra 18 perckor az Andrássy úton, a Hősök tere közelében jogellenesen csoportosulókkal, valamint a maszkviselésre vonatkozó szabályokat megszegőkkel szemben megkezdte az intézkedést”.

Mintegy félszáz rendőrből álló sorfallal zárták körbe a tüntetőket, és délután egykor még mindig igazoltatták az embereket, többeken nem volt maszk sem. Fél kettőkor aztán megérkeztek a Hősök terére, ahol nagyjából százan fogadták őket, kettő körül a tömeg már el is kezdett elfelé szállingózni – írja a Blikk.

Gődény február 28-án és március 15-én is hasonló megmozdulást szervezett, de a gyülekezési tilalom megsértése miatt mindkét esetben milliós büntetést kaptak a szervezők. A mostani tüntetés helyszínéről a Metropol információja szerint mentővel szállítottak el egy embert, aki összeesett, és utólag kiderült róla, hogy koronavírus-fertőzött.

(Kiemelt kép: 168.hu | Dimény András)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.