Újabb milliárdos közbeszerzést nyert Mészáros Lőrinc

Közel 1,5 milliárdért hozta el a MÁV ásványvizes szerződését a Vivienvíz.

 

2022. április 29., 18:51

Szerző:

A felcsúti Vivienvíz Kft. idén 1 milliárd 496 millió forint keretösszeg erejéig szállíthat természetes ásványvizet a MÁV-nak. Tavaly 1 milliárd 285 millióért szállított ásványvizet a MÁV-nak a Vivienvíz Kft – derül ki a nyílt tender eredményéből, amelyet az uniós közbeszerzési közlönyben tettek közzé.

A kért szolgáltatás meghatározása a következő: "Nyári védőitalok körébe tartozó természetes ásványvíz adásvétele értékalapú keretszerződés keretében".

A keret összege 1 milliárd 496 millió, de lehívási kötelezettséget csak 1 milliárd 151 millió forint erejéig vállalt az ajánlatkérő. Tavaly 23 467 659 palackra volt igény. A mostani megrendelés különféle űrméretű palackokban, szénsavas és szénsavmentes ásványvízre szól. 

Indult még a közbeszerzésen a szigetszentmiklósi Natur-Rost Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is. De végül a befutó Vivienvízzel április 12-én már szerződést kötött a MÁV.

A Ceginfo.hu adatai szerint a Vivienvíz Kft. tulajdonosa 2018 áprilisa óta a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Agro Zrt. A korábbi tulajdonos a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. volt – írja a Napi.hu.

(Kiemelt kép: Óbarok, 2018. december 7. Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. MTI/Bodnár Boglárka)