Újabb milliárdos közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc

2017. november 23., 16:10

Szerző:

24.hu szúrta ki az uniós közbeszerzési értesítőben, hogy újabb milliárdos közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. A pályázatot az Euroaszfalt Kft.-vel karöltve nyerte el a váci szennyvíztelep megnagyobbítására. 

Fotó: Népszabadság-archív/Kovács Klára

A szerződés annak a gigaközbeszerzésnek a része, amelyet vizsgálnak az Európai Bizottság szakértői. A 420 milliárdos szennyvíz- és csatornaberuházás projektjében az auditorok súlyos szabálytalanságokat tártak fel, az irányítási és ellenőrzési rendszer a vizsgálatok szerint nem működik. Olyan pályázatokat fogadott be az ország, amelyeket el kellett volna utasítani.

A brüsszeli auditorok épp Magyarországon vannak, és vizsgálatokat folytatnak. Lehetséges eredménye a vizsgálatoknak, hogy az országnak fizetnie kell az unió felé 40-50 milliárd forint büntetést, illetve felfüggeszthetik az uniós támogatások utalását.

Az utóbbi időben Mészáros Lőrinc nagyon jól fut, majdnem mindennap vásárol valamit (nem élelmiszert) vagy elnyer egy sokmilliós közbeszerzést. Mint itt vagy itt vagy itt vagy itt és itt, no és ittItt egy picit szomorkodtunk, de nem sokáig. És ez csak a novemberi termés.