Újabb milliárdokat önt a kormány a vadászati kiállításba

De az eucharisztikus kongresszus és a fenntartható fejlődési fordulat is friss, ropogós adómilliárdokhoz jut.

2021. április 13., 14:29

Szerző:

Több mint tíz milliárd forintot költ el a kormány a vadászati kiállításra, az Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódóan, továbbá fenntarthatósági rendezvényre – írja a 24.hu a birtokába került iratok alapján.

Eszerint az Egy a Természettel Nonprofit Kft. nettó ötmilliárd forint értékben állapodott meg az Antenna Hungária Zrt.-vel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvényeihez és kísérő rendezvényeihez kapcsolódó rendezvényszervezési feladatok ellátására. 

További tétel, nettó két és fél milliárd forint a Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás rendezvényszervezési feladatainak ellátására megy. Mindezt úgy, hogy januárban már köttetett egy nettó félmilliárd forintos rendezvényszervezési megbízás a kiállítás kísérő rendezvényeihez kapcsolódóan – hívja fel a figyelmet a lap.

Végül Szijjártó Péter tárcája február végén nettó 3 milliárd 66 millió forintos keresztszerződést kötött, amelynek tárgyához mindössze annyit írtak, hogy Rendezvényszervezési feladatok ellátása a Külgazdasági és Külügyminisztérium számára – II.ütem.

Mivel a dokumentum szerint a teljesítésigazolást Joó István, a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó lebonyolításáért felelős kormánybiztos adhatja ki, és a megbízást is ő szignózta megrendelői oldalról, nyilván erről a rendezvényről van szó – vonja le a következtetést a 24.hu.

A Planet Budapest fővédnöke Áder János köztársasági elnök, az esemény célkitűzése pedig, hogy „a visegrádi országokkal együttműködésben hozzájáruljon a fenntartható fejlődési fordulathoz” – emlékeztet a lap, mire megy el csaknem négymilliárd forint.

A lap felhívja a figyelmet, hogy keretmegállapodásokról van szó.

További részletek a 24.hu cikkében.

(Kiemelt kép: Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) elnöke (b2) egy magyar agárral a 27. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállításon a megnyitó napján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2020. február 13-án. Fotó: MTI | Kovács Attila)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.