Újabb mikrofonos baki a parlamentben, ezúttal egy momentumos képviselő szólta el magát

Lőcsei Lajos megkapta a szót a házelnöktől, de mielőtt köszöntötte volna a parlamentben ülőket, kicsúszott a száján egy megjegyzés.

2023. október 9., 19:41

Szerző:

A hétfői parlamenti ülésen, miután Kövér László házelnök megadta a szót Lőcsei Lajosnak, a momentumos képviselő azzal indította a beszédét: „Hát jó, basszus”. Feltehetően azt hitte, hogy ez nem hallatszik, de tévedett. A felszólalás ütős indítása után egy pillanatra a házelnök kezében is megállt a toll és döbbent pillantást vetett a zakóját gombolgató politikusra, de végül nem szólt semmit.

Lőcsei Lajos a beszédében a Borsod megyei Alsózsolcára tervezett akkumulátor-hasznosító üzem ügyében bírálta Csöbör Katalint, a választókörzet fideszes országgyűlési képviselőjét, akit azzal vádolt, hogy nem az üzem ellen tiltakozó helyiek érdekeit képviseli, hanem „helytartóként” viselkedik. 

A Momentum már a felszólalás első momentumában hozta a formáját – utalt válaszában Csöbör Katalin Lőcsei Lajos legelső mondatára. A személyes érintettség okán felszólaló Csöbör Katalin a Momentum képviselőjének válaszolva azt mondta, a lakossági tiltakozást követően az Alsózsolcára tervezett akkumulátorhasznosító üzem visszavonta az engedélykérelmét, így jelenleg nincs eljárás folyamatban – idézte a választ a Demokrata.

Emlékezetes, hogy Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött meg hétfő délután a parlament őszi ülésszaka. A miniszterelnök mondataira igyekezett reagálni az Országgyűlésben többek között Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke is, ám a felvételek tanúsága szerint az ellenzéki politikus kicsit izgulhatott, papírból felolvasott szövegét ugyanis csak nehézkesen tudta elmondani, hadart és gyakran összeakadt a nyelve – szúrta ki az Index. Alig érteni mit mond, de a bekapcsolva maradt mikrofonba azt mondta: „Hú, ezt nagyon elbasztam!” 

(Kiemelt kép: Attila KISBENEDEK / AFP)